Ce faci daca s-a defectat masina in drum?

Tractari Timisoara

Toti soferii stiu ca masina se poate defecta, indiferent de cat de noua este sau de modelul masinii. Si toti stiu ca masina se poate defecta in drum, atunci cand te deplasezi undeva sau cand vrei sa te intorci catre casa. Dar ce faci intr-o astfel de situatie in care ai ramas cu masina in drum?

In primul rand nu te panichezi! Panica este ultimul lucru care te poate ajuta intr-o astfel de situatie. Pe cat posibil masina trebuie scoasa de pe partea carosabila pentru a evita orice incident cu un alt autoturism, iar apoi trebuie sa apelezi la vesta reflectorizanta din dotare. Pasul urmator trebuie sa fie folosirea celor 2 triunghiuri reflectorizante, asa cum scrie in legislatie. Dupa ce am asigurat masina si faptul ca ceilalti participanti la trafic ma pot observa din timp, butonez telefonul pentru a gasi in agenda numarul de la firma de tractari auto salvat in agenda in caz ca vreodata voi avea nevoie.

Nu te panica!

Daca este pentru prima data cand raman cu masina in drum, defecta, si nu am nici un numar de telefon de la o firma de servicii tractari auto, atunci trebuie sa folosesc internetul pentru a cauta „tractari auto Timisoara”. Atentie! Daca esti la distanta mare de Timisoara, atunci vei cauta pentru cel mai apropiat oras. O firma locala de tractari auto va interveni prompt, fiind mai aproape de locul unde ai ramas cu masina in drum.

Tractari Timisoara

Firma de tractari auto Timisoara

Este indicat sa eviti a cauta persoane fara autorizatie, asa-numitii „pirati”, care tracteaza masini mai ieftin, dar in conditii nesigure atat pentru masina, cat si pentru pasageri sau incarcatura masinii datorita faptului ca tracteaza cu utilaje necorespunzatoare, fara a avea certitudinea cu privire la durata transportului si fara a avea asigurare in cazul unor daune pe durata tractarii. De aceea este bine sa cautati pe internet acele firme de servicii tractari auto care detin autorizatie, functioneaza perfect legal si care au personal specializat pentru astfel de interventii. Mai mult decat atat, aceste firme de tractari auto au asigurari pentru autoturismele transportate. Astfel, daca se intampla orice cu autoturismul clientului pe timpul transportului, acesta va fi despagubit integral.

Tractari auto Timisoara

Atunci cand apelezi la serviciile unei firme specializate in servicii tractari auto, este important sa oferi toate informatiile necesare pentru ca remorcarea sa fie prompta si eficienta. Exista o serie de informatii pe care trebuie sa le transmiti firmei de tractari auto intr-un mod CORECT si CINSTIT, iar aceste informatii se refera la urmatoarele aspecte:

  • Locatia exacta unde ai ramas cu masina in drum. Daca dispui de conexiune la Internet si ai un telefon inteligent, poti da locatia GPS exacta, iar daca nu ai un astfel de telefon poti indica kilometrajul de pe cea mai apropiata borna kilometrica. Locatia este importanta pentru a beneficia de o estimare corecta a pretului si pentru a fi gasit usor de catre cei de la firma de tractari auto;
  • Marca si modelul masinii, dar si alte informatii cum ar fi anul de fabricatie sau gabaritul. Aceste informatii sunt necesare pentru a stii ce platforma este necesara pentru remorcarea masinii, dar si pentru a primi un pret exact;
  • Care este defectiunea/problema masinii? Desigur, daca acest lucru este cunoscut, acest lucru va ajuta firma sa trimita exact utilajele necesare si specialistii care sa ajute la solutionarea defectiunii. Mai mult decat atat, preturile difera in functie de problema care trebuie rezolvata;
  • Numarul de persoane aflate in masina ramasa in drum, inclusiv soferul. Masina de tractari auto nu poate transporta ca si pasageri mai mult de 2 persoane si de aceea este important ca aceasta informatie referitoare la numarul de persoane sa fie oferita. Pe platforma este strict interzis sa existe pasageri in masina remorcata.

Tractari Timisoara

Interventii rapide

Atunci cand apelezi la serviciile unei firme de tractari auto Timisoara, oferind informatiile mai sus mentionate vei putea primi un raspuns prompt la problema ta si platforma pentru remorcarea masinii va ajunge foarte repede la tine. In schimb, cu cat vei oferi mai putine informatii si mai putin exacte, cu atat durata interventiei va creste, iar pretul poate creste daca informatiile oferite nu sunt suficient de exacte si interventia presupune o distanta mai mare de parcurs.

Mai mult decat atat, exista riscul ca masina de interventie sa nu fie suficient de mare pentru a putea tracta masina ramasa in drum, iar in acest caz va trebui sa vina o alta platforma. Dar pretul trebuie platit pentru ambele masini de interventie in acest caz, iar durata interventiei va fi mult mai mare. Si sa astepti langa masina ramasa in drum nu este o mare placere. Ba mai mult, poate deveni o mare neplacere daca este mijlocul iernii si -5 grade afara. In consecinta, te invitam sa retii sfaturile de mai sus.

Echipa TractariTM iti ureaza Drumuri bune pana data viitoare! Si nu uita! Viata are prioritate!

Tractari auto ,
TractariTM
Interventii rapide in judetul Timis si imprejurimi, 0799.200.100. Pentru a primi o cotatie de pret, ne puteti suna sau trimite cat mai multe detalii pe adresa contact@tractaritm.ro. Unul dintre dispecerii nostri va prelua cererea ta si iti va raspunde in cel mai scurt timp.