Servicii de asistenta rutiera in Timisoara

Tractari Timisoara

Masuri de precautie pe timp de ploaie daca aveti nevoie de asistenta rutiera

Condusul masinii pe timp de ploaie necesita intotdeauna atentie sporita si adaptarea vitezei la conditiile de carosabil umed. In cazul unor ploi abundente, carosabilul devine plin cu apa, in unele locuri formandu-se balti foarte mari si astfel apare riscul de acvaplanare. Acvaplanarea poate duce la coliziuni cu alte vehicule aflate in trafic sau la coliziuni cu diverse obiecte ca urmare a pierderii controlului asupra masinii. Acele balti foarte mari pot cauza daune masinii, in special la defectiunea motorului.

Nimeni nu isi doreste sa ramana cu masina in drum, si cu atat mai mult pe timp de ploaie. Dar din pacate astfel de incidente nu tin cont de vremea de afara sau de cat de mult te grabesti sa ajungi la destinatie. In cazul in care ai ramas in drum pe timp de ploaie si ai nevoie de asistenta rutiera, trebuie sa stii ca aceasta situatie este putin mai riscanta. Prin urmare, pana soseste echipa de la tractari auto este indicat sa iei o serie de masuri de precautie astfel incat atat tu, cat si ceilalti participanti la trafic sa fiti in siguranta.

Viteza adaptata la conditiile meteo

Atunci cand esti la volan pe timp de ploaie, mai ales daca vorbim de o ploaie puternica, este obligatoriu sa adaptezi viteza la conditiile meteo. Franarea pe suprafete umede sau cu multa apa nu se face in aceleasi conditii de siguranta ca pe un carosabil uscat si in consecinta trebuie sa te asiguri ca in cazul in care va trebui sa te opresti vei avea posibilitatea de a reduce viteza la timp, mai ales daca observi ca masina ta are o defectiune si trebuie sa tragi pe dreapta in afara carosabilului pentru a suna la firma de tractari auto.

veste reflectorizanta

Asigura-te ca esti vizibil pentru ceilalti participanti la trafic

Pe timp de ploaie vizibilitatea scade si mai mult pe drum, mai ales daca ai ramas blocat pe un drum intr-o zona putin circulata. De aceea, este foarte important sa te asiguri ca atat tu, cat si masina sunteti vizibili pentru ceilalti soferi care circula pe drumul respectiv. Astfel, trebuie sa folosesti luminile masinii pentru a transmite celorlalti participanti la trafic ca esti acolo si pana soseste masina de interventie de la tractari auto sa te asiguri ca ramai vizibil. Nu uita de vesta reflectorizanta pe care trebuie sa o ai in masina. Vesta este foarte utila daca trebuie sa iesi din masina pentru a te remarca soferii care trec pe langa tine, iar uneori poti fi nevoit sa astepti afara pana soseste firma de tractari auto.

Nu deschide capota masinii

Desi poate fi tentant uneori sa cauti solutii pentru problema cu care te confrunti atunci cand ramai blocat in drum cu masina pe timp de ploaie, este indicat sa nu deschizi capota si sa te apuci de mesterit de capul tau. Datorita umiditatii excesive pe durata ploilor abundente exista riscul ca defectiunile masinii sa fie mai frecvente si sa apara defectiuni ale motorului. Daca apar defectiuni la motor, implicit pot sa apara defectiuni si la partea electrica a masinii. Prin urmare, este indicat sa suni la firma de tractari auto si sa astepti interventia specialistilor, iar pana atunci trebuie urmata masura mai sus amintita, de a ramane vizibil pentru ceilalti soferi.

Evita repornirea motorului

Atunci cand circuli cu masina pe drumuri unde s-a acumulat foarte multa apa datorita ploii abundente trebuie sa ai in vedere ca defectiunea masinii poate fi cauzata si de cantitatea mare de apa ajunsa la motorul masinii. Desigur, nu este obligatoriu ca defectiunea care te-a facut sa ramai blocat pe drum sa fie cauzata de ploaia abundenta sau cantitatea de apa ajunsa la motor. Dar exista aceasta posibilitate. Iar daca incerci sa repornesti motorul si acesta este blocat din cauza apei, atunci risti sa iti deteriorezi tija si supapele pistonului, provocand astfel daune si mai mari motorului masinii. Cel mai indicat este sa astepti cu rabdare pana la sosirea asistentei rutiere de la firma de tractari auto.

Tractari Timisoara

Echipa TractariTM incurajeaza intotdeauna soferii sa conduca in conditii de siguranta maxima, mai ales pe timp de ploaie. Stim ca din pacate uneori lucrurile nu merg cum ne-am dori si exista riscul de a ramane blocati in drum. De aceea, echipa TractariTM sta la dispozitia oricarui sofer care are nevoie de asistenta rutiera sau tractari auto. Iar daca ai ramas in drum pe timp de ploaie, nu uita sa aplici masurile de precautie recomandate mai sus.

Echipa TractariTM iti ureaza Drumuri bune pana data viitoare! Si nu uita! Viata are prioritate!

Tractari auto ,
TractariTM
Interventii rapide in judetul Timis si imprejurimi, 0799.200.100. Pentru a primi o cotatie de pret, ne puteti suna sau trimite cat mai multe detalii pe adresa contact@tractaritm.ro. Unul dintre dispecerii nostri va prelua cererea ta si iti va raspunde in cel mai scurt timp.